Press

Presskontakt

Mats Lindström pressbild farg 2

Mats Lindström
Studiochef
08-519 567 51
mats.lindstrom@elektronmusikstudion.se

Karin Algvik
Kommunikationschef
Tel: 070-832 42 14
karin.algvik@statensmusikverk.se

Måna Degerman
Pressansvarig
Tel: 076-724 75 18
mana.degerman@statensmusikverk.se

Logotyp

Här kan du ladda ner Elektronmusikstudion EMS logotyp.

Logotyperna finns tillgängliga i ett två olika färgformat: CMYK (för tryck) och RGB (för skärm) och finns i filformaten EPS (CMYK och RGB) och PNG (endast RGB).

Logotypen finns i en liggande och en stående version. Dessa finns båda i positiv version, för användning mot ljus bakgrund, och i en negativ, för användning mot mörk bakgrund.

  • Elektronmusikstudion EMS – logotyp liggande CMYK
  • Elektronmusikstudion EMS – logotyp liggande RGB
  • Elektronmusikstudion EMS – logotyp stående CMYK
  • Elektronmusikstudion EMS – logotyp stående RGB

OBS! Filerna är komprimerade i Zip-format och kommer behövas packas upp efter nedladdning.

 

Så använder du logotypen

Frizon

EMS x matt

 

EMS frizon

Logotypen har en frizon där inga andra texter, bilder eller element får placeras. Frizonen anger också minsta tillåtna avstånd till en sidkant i en trycksak, annons eller på en webbsida.

Frizonen är ett så kallat x-mått som baseras på symbolens höjd och det är alltid proportionerligt i relation till logotypens storlek. X-måttet är lika med den tvåradiga deskriptorns höjd.

Frizonen ska vara densamma på samtliga ytor runt om logotypen och samma mått gäller alla versioner och uppställningar av logotypen.

 

Minsta storlek

EMS minsta mm liggande

 

EMS minsta mm staende

 

EMS minsta px liggande

 

EMS minsta px staende

 

För att logotypen ska uppfattas tydligt även i små storlekar har vi en rekommenderad minsta storlek. För den liggande versionen är den 10 mm höjd för trycktillämpningar och 50 pixlar höjd för digitala tillämpningar. För den stående versionen är den 18 mm höjd för trycktillämpningar och 95 pixlar höjd för digitala tillämpningar.

Om du har övriga frågor om logotypens användning eller behöver den i ett annat filformat kan du kontakta Jonas André, +46 8 519 554 71.