Sam Salem presenterar uruppförandet av ett nytt verk som möjliggjorts med stöd av EMS under tre residensperioder under 2013-2015.  Baserat på fältinspelningar från miljöer i Stockholms stad och skärgård, samt användandet av Elektronmusikstudions samling av analoga synthar, beskriver han sitt verk som “en meditation över Stockholms öppna himmel och hav – i allt sitt mörker och skimrande ljus”.

Jämte denna premiär, innehåller även konserten elektroakustiska verk från Distractfolds repertoar. Däribland Distractfolds beställningsverk av Lee Fraser och Daniel Blinkhorn, samt världspremiären för deras senaste beställningsverk av den tyska tonsättaren Constantin Popp.

Sam Salem (1982-) är en elektroakustisk tonsättare, och bosatt i London. Hans arbete fokuserar på ljud från urbana miljöer: varje nytt verk är också platsspecifikt. I sitt arbete med musiken försöker han levandegöra och utforska den dolda musikaliteten och skönheten i sina geografiskt specifika subjekt, liksom sin egna relation till sin omgivning, både som inspiration och som musikaliskt material. 

Sam är en av Distractfold-ensemblens konstnärliga ledare och grundare; en samtida ensemble för instrumental  och elektroakustisk musik, baserad i Manchester. Distractfold blev nyligen den första engelska ensemble som kommit att utmärkas med Kranichstein Prize for Interpretation under den prestigefulla 47:e  Internationella Sommarkursen för Ny Musik i Darmstadt.

Program:

Sam Salem (UK), Nytt verk (Uruppförande)

Lee Fraser (UK), Sthenos*

Steve Takasugi (US), Letters From Prison

Constantin Popp (DE/UK), Nytt verk (Uruppförande)

Ana Dall’Ara-Majek (FR/CA), Akheta’s blues

Daniel Blinkhorn (AU), frostbYte – wildflower

Sam Salem (UK), The Fall (II)

Presenteras i samarbete med Audiorama

http://www.audiorama.se/sam-salem-distractfold/